Pillangó grafika

Pillangó csoport

Pillangó csoport

„Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle."
(Varga Domokos)

A csoportban dolgozó felnőttek:

·         Hidegh Lajosné (Kati néni) óvodapedagógus

·         Kovács Annamária (Ancsa néni) dajka

·         Mucska Aranka (Aranka néni) pedagógiai asszisztens

Csoportunba 26 (3-4-5 éves) gyermek jár.

Legfontosabb számunkra a szeretetteljes, elfogadó, bizalomra épülő, biztonságot nyújtó, derűs, harmonikus légkör megteremtése. Fontos, hogy a gyermek biztonságban érezze magát, szeressen óvodába járni, a csoportunkhoz tartozni. Érezze, hogy elfogadják, szeretik, de ő is tudja elfogadni a csoportban dolgozó felnőtteket és az oda járó gyerekeket. Alapelvünk a szeretetteljes, bizalomra épülő, következetes nevelés. Arra törekszünk, hogy a csoportunkba járó gyermek saját egyéni fejlődési ütemének megfelelő elvárásokkal találkozzon, sikerélményekkel gazdagodva erősödjön, fejlődjön.  A csoportszoba elrendezése, játékai, esztétikusak, melyet igyekszünk mindig a gyermekek igényeihez,
életkori sajátosságaihoz, az aktuális témához igazítani. A Pillangó csoportba járó gyermekek vidámak, mozgékonyak, kreatívak! Nagyon szeretnek énekelni, táncolni, mozogni, melyek átszövik a mindennapjainkat, akár a rajzolás, gyurmázás, vágás, ragasztás, mesehallgatás. Fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó, bizalmi kapcsolat kialakítását, hiszen minden kisgyermek sok időt tölt az óvodában, nagyon fontos, hogy együttműködve segítsük a fejlődésüket.

Gyermekeinkből boldog, kiegyensúlyozott, sikeres felnőtteket szeretnénk nevelni, akik megtalálják helyüket a világban!

Kovács Béláné

Kovács Béláné

óvónő
Takács Krisztina

Takács Krisztina

óvónő
Kissné Kovács Valéria

Kissné Kovács Valéria

dajka